Gıda Teknolojisi Ön lisans Programı

Programı Sunan Akademik BirimGıda Teknolojisi
Program DirektörüÖğr. Gör. Deniz AZABAĞAOĞLU (Bölüm Başkanı) Öğr. Gör.Rahmiye SEZER Malkara MYO Öğrenci Temsilcisi
Program TürüÖn lisans Programı
Kazanılan Derecenin Seviyesi Ön Lisans
Kazanılan Derece   Mezun olunduğunda Gıda Teknikeri diplomasına sahip olunur. Ünvanı ise Teknikerdir.
Eğitim Türü Tam zamanlı
Kayıt Kabul KoşullarıOrtaöğretimden Mezun Olmak
Önceki Öğrenmenin TanınmasıTürk Yüksek öğretim kurularında öncel öğrenimin tanınması süreci daha başlangıç aşamasındadır. Bu nedenle Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesinin tüm programlarında da öncel eğitimin tanınması tam olarak başlatılmış değildir. Ancak, bölümlerin müfredatlarında yer alan zorunlu Yabancı dil dersi için her öğretim yılı başında muafiyet sınavı düzenlenmektedir. Bu derslerden kendi kendilerine öğrenme sürecini tamamlayan ya da değişik yollarla bu derslerdeki öğrenme çıktılarını sağladığını düşünen öğrenciler bu sınavlara girebilme hakkına sahiptir. Sınava giren öğrencilerden başarılı olanlar ders programındaki ilgili dersten muaf olurlar.
Mezuniyet Koşulları Bu programda öğrenim gören öğrencilerin, mezun olabilmek için 4.00 üzerinden en az 2.00 Genel Not Ortalamasına sahip olmaları, Önlisans ve Lisans Eğitim-Öğretim Yönetmeliğinin şartlarını sağlamaları gerekmektedir. Mezuniyet için kazanılması gereken minimum AKTS, 120'dır. Öğrencilerin aynı zamanda varsa zorunlu stajlarını belirtilen sürede ve özellikte tamamlamaları zorunludur.
Program Amacı Ülkemizde ve bölgemizde gıda endüstrisi büyük bir gelişme içerisindedir. Hızla gelişen gıda bilimi ve teknolojiye paralellik gösteren bu sektör içerisinde üretim, kalite kontrol ve diğer laboratuvar işlevleri için yetişmiş gıda teknikerlerine önemli ölçüde gereksinim duyulmaktadır. Meslek Yüksekokulumuz Gıda Teknolojisi Programı da bu ihtiyaca cevap vermek üzere gıda teknolojisi alanında görev yapacak kişilerin eğitimi misyonunu üstlenmiştir ve bu amaca yönelik müfredat programını içermektedir. Programın amaçları: 1. Endüstrinin talep ve gelişmelerine cevap vermek,  2. İş alanına uyum sağlamak için öğrencilerin ihtiyacı olan becerileri geliştirmek, 3. Ürün, ekipman ve malzeme ile ilgili olarak giderek gelişen değişikliklere uyum sağlayacak uzmanlık yeteneğini oluşturmak,  4. Gıda üretim işlerinde beceriler oluşturmak,  5. Gıda bilimde bilgi kazandırmak,  6. Gıda işletmelerinde kritik kontrol noktalarının denetiminin önemini kavratmak,  7. Deneysel çalışmalarda gerekli deneyim ve güven duygusunu kazandırmak,  8. Veri ve sonuçları okuyup yorumlamayı öğretmek,  9. Problem çözmek için inisiyatif ve yetenek geliştirmek,  10. İletişim becerilerini geliştirmektir.
Mezunların Mesleki Profilleri  Gıda teknolojisi teknikerleri, gıda sanayi ile ilgili kamu (Tarım Orman Köy İşleri Bakanlığı Kontrol Laboratuvarı, Hıfzısıhha Enstitüsü, Belediyeler, İl Sağlık Müdürlükleri vb.) ve özel sektör kuruluşlarında (su ürünleri ile sebze ve meyve ürünlerinin işlendiği ve depolandığı işletmelerde; içme, kullanma, sanayi sularının, et, süt ürünleri, şekerli ve unlu gıda ürünlerinin üretildiği işletmelerin kalite kontrol merkezlerinde; çevre koruma laboratuvarları ve ilaç işletmelerinde) ara teknik eleman olarak çalışırlar.
Bir Üst Dereceye Geçiş “Gıda Teknolojisi” ön lisans programını başarı ile bitirenler, ÖSYM tarafından yapılan Dikey Geçiş Sınavı’nda (DGS) başarılı oldukları takdirde, aşağıdaki lisans programlarına geçiş yapabilmektedirler: Beslenme ve Diyetetik, Gıda Mühendisliği, Bitki Koruma, Kimya, Tarımsal Biyoteknoloji
Sınavlar, Değerlendirme ve Notlandırma

Her dönem en az bir vize sınavı uygulanır. Vizelerin yanı sıra, her dönemin başında verilen dönem içeriğinde tarihleri belirtilen proje ve ödevler verilir. Her dönemin sonunda, öğrencinin final sınavına girmek zorundadır. Kriterler (ara sınav, proje, ödev ve final gibi) ve dönem sonu notuna etki oranları dönem başında dağıtılan ve/veya web sitesinde yayınlanan ders içerikleri açık biçimde belirtilir. Öğrenci yönetmeliği ve akademik takvime göre final sınavları üniversite tarafından belirlenen ve ilan edilen tarih ve yer ve zamanlarda yapılır.  Öğrencinin dönem sonu notu ders sorumlusu tarafından ara sınav, proje, ödev ve final sınavı sonuçlarına göre verilir. 

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesinde geçme notu 100 üzerinden 60’tır. Ancak final ya da bütünleme sınav sonucunun en az 50 olması zorunludur. Sınavlar, tam not 100 üzerinden değerlendirilir. Bir dersin yarıyıl/yıl sonu notu; ara sınavın veya ara sınavların aritmetik ortalamasının %30’u ile yarıyıl/yıl sonu sınavında veya bütünleme sınavında alınan notun %70’inin toplamıdır. Ancak, bir dersin yarıyıl/yıl sonu notu; ilgili fakülte/yüksekokul kurulunca karar alınmak ve yarıyıl başında ilan edilmek şartıyla ara sınavın veya ara sınavların aritmetik ortalamasının %30’u ile %50’si arasında, yarıyıl/yıl sonu veya bütünleme sınavında alınan notun %70’i ile %50’si arasında değişebilen ve oranlar toplamı %100 olacak şekilde de hesaplanabilir. Hesaplama sonucunda, ondalık noktadan sonra gelen ilk sayı beşten küçük ise bir alt tam sayıya, beş veya beşten büyük ise bir üst tam sayıya yükseltilerek kesinleştirilir.

Dönem sonu-bütünleme notu dersin sorumlusu tarafından değerlendirme kriterleriyle birlikte Öğrenci İşlerine teslim edilir. Dönem sonu ve bütünleme notları öğrenci bilgi sisteminde yayınlanarak ilan edilir. 

Notlar:

Alınan her ders için öğrenciye dönem notu olarak aşağıda belirtilen harf notları verilir.  Harf notları, katsayı ve oran karşılıkları aşağıdaki gibidir.Öğrencilerin başarılarının değerlendirilmesinde esas alınan notlama sistemi, aşağıda belirtilen dereceler ve harfler ile ifade edilir:

 

Puan

Harfli Notu

Katsayı

Başarı Durumu

90-100

AA

4.00

Başarılı

80-89

BA

3.50

Başarılı

70-79

BB

3.00

Başarılı

65-69

CB

2.50

Başarılı

60-64

CC

2.00

Başarılı

50-59

DD

1,50

Başarısız

30-49

FD

1.00

Başarısız

0-29

FF

0.00

Başarısız

 

Öğrenciler DD, FD yada FF aldıkları dersleri dersin açıldığı ilk dönem almak zorundadırlar.

Başarılı Öğrenciler

Önlisans/lisans öğrenimini tamamlayan ve genel ağırlıklı not ortalaması 3.00 ile 3.49 arasında olan öğrenciler onur öğrencisi; ortalaması 3.50 veya üstü olan öğrenciler ise yüksek onur öğrencisi olarak mezun olurlar.

 

Eğitim Öğretim Metotları

 Öğretme - öğrenme yöntem ve stratejileri, öğrencilerin kendi kendine çalışma, yaşam boyu öğrenme, gözlem yapma, başkasına öğretme, sunma, eleştirel düşünme, takım çalışması, bilişimden etkin yararlanma gibi becerilerini arttıracak şekilde seçilmektedir.

Ayrıca, öğretim tarzının farklı kabiliyetleri olan öğrencileri destekleyecek biçimde olmasına dikkat edilir. Programda kullanılan eğitim-öğretim metotları aşağıdaki listede verilmiştir*:

*EĞİTİM-ÖĞRETİM YÖNTEMLERİ

BAŞLICA ÖĞRENME FAALİYETLERİ

KULLANILAN ARAÇLAR

Ders

Dinleme ve Anlamlandırma

Standart derslik teknolojileri, çoklu ortam araçları, projektör, bilgisayar, tepegöz

Tartışmalı Ders

Dinleme ve anlamlandırma, gözlem/durumları işleme, eleştirel düşünme, soru geliştirme

Standart derslik teknolojileri, çoklu ortam araçları, projektör, bilgisayar, tepegöz

Özel Destek / Yapısal Örnekler

Önceden planlanmış özel beceriler

 

Rol Yapma / Drama

Önceden planlanmış özel beceriler

Standart derslik teknolojileri, özel donanım

Problem Çözme

Önceden planlanmış özel beceriler

 

Vaka Çalışması

Önceden planlanmış özel beceriler

 

Beyin Fırtınası

Dinleme ve anlamlandırma, gözlem/durumları işleme, eleştirel düşünme, soru geliştirme, takım çalışması

Standart derslik teknolojileri, çoklu ortam araçları, projektör, bilgisayar, tepegöz

KüçükGrup Tartışması

Dinleme ve anlamlandırma, gözlem/durumları işleme, eleştirel düşünme, soru geliştirme

Standart derslik teknolojileri, çoklu ortam araçları, projektör, bilgisayar, tepegöz

Gösterim

Dinleme ve anlamlandırma, gözlem/durumları işleme

Gözleme imkan verecek gerçek ya da sanal ortam

Benzetim

Dinleme ve anlamlandırma, gözlem/durumları işleme, Bilişim becerileri

Gözleme imkan verecek gerçek ya da sanal ortam

Seminer

Araştırma - yaşam boyu öğrenme, yazma, okuma, Bilişim, Dinleme ve anlamlandırma, yönetsel beceriler

Standart derslik teknolojileri, çoklu ortam araçları, projektör, bilgisayar, tepegöz, özel donanım

Grup Çalışması

Araştırma - yaşam boyu öğrenme, yazma, okuma, Bilişim, eleştirel düşünme, soru geliştirme, yönetsel beceriler, takım çalışması

İnternet veri tabanları, kütüphane veri tabanları, e-posta, çevrimiçi sohbet,
Web tabanlı tartışma forumları

Saha/Arazi Çalışması

Gözlem/durumları işleme, Araştırma - yaşam boyu öğrenme, yazma, okuma

 

Laboratuar

Gözlem/durumları işleme, Bilişim, yönetsel beceriler, takım çalışması

Özel donanım

Ödev

Araştırma - yaşam boyu öğrenme, yazma, okuma, Bilişim

İnternet veri tabanları, kütüphane veri tabanları, e-posta

Sözlü

Araştırma - yaşam boyu öğrenme, durumları işleme, soru geliştirme, yorumlama, sunum

 

İnceleme/Anket Çalışması

Araştırma – yaşam boyu öğrenme, yazma, okuma

 

Panel

Dinleme ve anlamlandırma, gözlem/durumları işleme

Standart derslik teknolojileri, çoklu ortam araçları, projektör, bilgisayar, tepegöz, özel donanım

Konuk Konuşmacı

Dinleme ve anlamlandırma, gözlem/durumları işleme

Standart derslik teknolojileri, çoklu ortam araçları, projektör, bilgisayar, tepegöz,
özel donanım

Öğrenci Topluluğu Faaliyetleri/ Projeleri

Gözlem/durumları işleme, eleştirel düşünme, soru geliştirme, takım çalışması, Araştırma – yaşam boyu öğrenme, yazma, okuma, yönetsel beceriler, Önceden planlanmış özel beceriler

 

(*) Dersin özelliklerine göre burada belirtilen yöntemlerin biri veya birkaçı uygulanabilir.

Program Çıktıları

1-Analitik düşünme, Gıda üretim teknolojisi başta olmak üzere işletmeciliğin çağdaş yöntem ve teknolojilerini kullanma
2-Disiplin içi ve disiplinler arası takımlarla çalışma
3-Gıda işleme yöntemlerinin stratejik, taktik ve operasyonel boyutlarını kavrama
4-Gıda işletmesi gereklerini kavrama, örgütsel düzeyde analiz etme ve tasarlama
5-Gıda sektöründe koordinasyon ve kontrol işlevlerini kavrama, anlatma ve uygulama
6-Gıda teknolojisi konusunda bilgi ve becerilerini kullanma, üretim ve laboratuar alanlarının en az birinde uygulayabilme
7-Gıda Teknolojisinin temel kavramlarını anlama, anlatma ve kullanma
8-Gıda teknolojisinin yerel, ulusal, uluslararası ve küresel boyutlarını kavrama
9-İş yaşamının hukuki, toplumsal ve ahlaki sorumluluklarını kavrama ve toplumsal dönüşümü algılama
10-Kalite bilincine sahip olma, kaliteli iş yapma ve sonuçlandırma
11-Kendini ifade etme ve kurumunu temsil etme konusunda gerekli iletişim becerisine sahip olma
12-Yenilik ve değişime açık, girişimci yaşam boyu öğrenme davranışı kazanma

Müfredat

Gıda Teknolojisi Kredili Ders Yapısı Şeması



1. Sınıf



2024-2025 Güz Yarıyılı
Ders Kodu Ders Adı İncele T U AKTS
ATİ101 Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi I 2 0 2
GTP102 Genel Mikrobiyoloji 3 2 5
GTP104 Gıda Kimyası 3 0 3
GTP103 Gıdalarda Temel İşlemler I 2 0 4
GTP101 Kimya I 2 1 3
MMT103 Mesleki Matematik I 2 0 3
TDİ101 Türk Dili I 2 0 2
YDİ101 Yabancı Dil I (İngilizce) 2 0 2
Seçmeli 1. SINIF GÜZ DÖNEMİ (6AKTSLİK DERS ALINACAK)() 6
BES101 Beden Eğitimi I 0 2 2
GTP105 Laboratuvar Tekniği 3 1 4
YBS101 Yaşam Becerileri ve Sosyal Etkinlik 2 0 2
Toplam AKTS: 30

2024-2025 Bahar Yarıyılı
Ders Kodu Ders Adı İncele T U AKTS
ATİ102 Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi II 2 0 2
GTP204 Gıda Endüstrisi Makinelerı 3 1 4
GTP203 Gıdalarda Temel İşlemler II 2 0 2
GTP202 Gıda Mikrobiyolojisi 3 2 5
GTP201 Kimya II 2 1 3
MMT104 Mesleki Matematik II 2 0 2
TDİ102 Türk Dili II 2 0 2
YDİ102 Yabancı Dil II (İngilizce) 2 0 2
Seçmeli 1.SINIF BAHAR DÖNEMİ (8AKTSLİK DERS ALINACAK)() 8
İLŞ003 İletişim 2 0 4
GTP205 Özel Gıda Ürünleri 3 1 4
Toplam AKTS: 30
Yıllık Toplam AKTS: 60

2. Sınıf



2024-2025 Güz Yarıyılı
Ders Kodu Ders Adı İncele T U AKTS
GTP305 Bitkisel Yağ Teknolojisi 3 1 4
GTP302 Et ve Ürünleri Teknolojisi I 2 1 3
GTP316 Meyve ve Sebze Teknolojisi I 3 1 4
GTP317 Süt Teknolojisi I 3 1 4
GTP318 Tahıl Teknolojisi I 3 1 4
Seçmeli 2.SINIF GÜZ DÖNEMİ() 8
GTP306 Ambalajlama ve Depolama Teknikleri 3 0 4
GRŞ105 Girişimcilik I 2 0 4
Üniversite Seçmeli Genel/Üniversite Seçmeli Ders Havuzundan Toplam 3 AKTS Alabilir 3
UNİSEC-SHMYO 011 Araştırma Yöntem ve Teknikleri(Sağlık Hizm. M.Y.O.-Yaşlı Bakımı) 2 0 3
UNİSEC-TBMYO 022 Beslenme İlkeleri(Teknik Bil. M.Y.O.-Gıd.Tekn.) 2 0 3
UNİSEC-COMYO 002 Borçlar Hukuku(Çorlu M.Y.O.-Muh.Ver.Uyg) 2 0 3
UNİSEC-MUMYO 011 Bütçe Teorisi ve Politikası(Muratlı M.Y.O.-Maliye) 2 0 3
UNİSEC-MUMYO 007 Çağdaş Yönetim Teknikleri(Muratlı M.Y.O.-İşl.Yön.) 2 0 3
UNİSEC-MUMYO 013 Çalışma Ekonomisi (Muratlı M.Y.O.-Sos Gü.) 2 0 3
ÇEV002 Çevre Koruma(Saray M.Y.O.-Tap.Kad.) 2 0 3
UNİSEC-COMYO 003 Çevresel Enerji Sistemleri(Çorlu M.Y.O.-) 2 0 3
UNİSEC-HMYO 006 Dış Ticaret ve Kambiyo Yönetimi(Hayrabolu M.Y.O.-Bank.Sig.) 2 0 3
FOT107 Dijital Fotoğraf(Saray M.Y.O.-Grf.Tas.) 1 1 3
UNİSEC-SBMYO 016 E-Devlet ve Dijital Dönüşüm(Sosyal Bil. M.Y.O.-Bü.Yön.Yön.As.(İ.Ö.)) 2 0 3
UNİSEC-SBMYO 016 E-Devlet ve Dijital Dönüşüm(Sosyal Bil. M.Y.O.-Bü.Yön.Yön.As) 2 0 3
UNİSEC-TBMYO 010 Elektonik Devre Tasarımı(Teknik Bil. M.Y.O.-Elektrik (İ.Ö.)) 2 0 3
UNİSEC-COMYO 013 Endüstri Toksinleri ve Çevre Koruma(Çorlu M.Y.O.-Der.Tek.) 2 0 3
UNİSEC-TBMYO 014 Endüstriyel Robotlar(Teknik Bil. M.Y.O.-Kont.Ot.Tekn.) 2 0 3
UNİSEC-TBMYO 034 Ergonomi(Teknik Bil. M.Y.O.-Mob.Dek.) 2 0 3
UNİSEC-SHMYO 013 Erken Çocuklukta Gelişim (Sağlık Hizm. M.Y.O.-Ço.Gel.) 2 0 3
UNİSEC-SBMYO 018 E-Ticaret(Sosyal Bil. M.Y.O.-Dış Ticaret-A) 2 0 3
UNİSEC-MAMYO 001 Finansal Okur Yazarlık(Malkara M.Y.O.-İşl.Yön.) 2 0 3
UNİSEC-SBMYO 025 Finansal Okur Yazarlık(Sosyal Bil. M.Y.O.-Muh.Ver.Uyg) 2 0 3
UNİSEC-SBMYO 025 Finansal Okur Yazarlık(Sosyal Bil. M.Y.O.-Muh.Ver.Uyg(İ.Ö)) 2 0 3
UNİSEC-MAMYO 005 Genel Hukuk Bilgisi(Malkara M.Y.O.-İşl.Yön.) 2 0 3
GNİ002 Genel İşletme(Saray M.Y.O.-Muh.Ver.Uyg) 3 0 4
UNİSEC-SKMYO 001 Genel Turizm(Şarköy M.Y.O.-Aşçılık) 2 0 3
UNİSEC-SHMYO 007 Geriatrik Hastalıklar (Sağlık Hizm. M.Y.O.-Fizyoterapi) 2 0 3
UNİSEC-SHMYO 003 Girişimcilik(Sağlık Hizm. M.Y.O.-Tıb.Dök.Sek.) 2 0 3
GRŞ103 Girişimcilik I(Saray M.Y.O.-Dış Ticaret) 2 0 3
UNİSEC-HMYO 002 Girişimcilik I(Hayrabolu M.Y.O.-Bü.Yön.Yön.As) 2 0 3
UNİSEC-COMYO 005 Girişimcilik l(Çorlu M.Y.O.-İşl.Yön.) 2 0 3
UNİSEC-COMYO 010 Güzel Sanatlar(Çorlu M.Y.O.-Gel.El.San.) 2 0 3
UNİSEC-TBMYO 032 Hasat Harman Makineleri(Teknik Bil. M.Y.O.-Tar.Mak.) 2 0 3
UNİSEC-SKMYO 003 İnsan Kaynakları Yönetimi(Şarköy M.Y.O.-Tur. ve Ot. İşl.) 2 0 3
UNİSEC-TBMYO 018 İstatistiğe Giriş(Teknik Bil. M.Y.O.-Elkt.Hbr.Tek.) 2 0 3
UNİSEC-MAMYO 003 İş Güvenliği(Malkara M.Y.O.-Elektrik) 2 0 3
UNİSEC-COMYO 008 İş Güvenliği ve İşçi Sağlığı(Çorlu M.Y.O.-El.Tekn.) 2 0 3
UNİSEC-HMYO 005 İşletme Yönetimi I(Hayrabolu M.Y.O.-Oto.Tekn.) 2 0 3
UNİSEC-HMYO 001 İşletme Yönetimi ve İmalat Kontrolü(Hayrabolu M.Y.O.-Makine) 2 0 3
UNİSEC-TBMYO 012 Kalibrasyon(Teknik Bil. M.Y.O.-Biy.Chz.Tek.) 2 0 3
UNİSEC-COMYO 011 Kalite Güvence ve Standartları(Çorlu M.Y.O.-Makine) 2 0 3
UNİSEC-SBMYO 023 Kentleşme Okumaları(Sosyal Bil. M.Y.O.-Sos.Hiz.) 2 0 3
UNİSEC-TBMYO 026 Kentleşme ve Çevre Sorunları(Teknik Bil. M.Y.O.-İnş.Tekn.) 2 0 3
UNİSEC-MUMYO 009 Laboratuvar Güvenliği ve Tehlikeli Kimyasallar(Muratlı M.Y.O.-Kim.Tek.) 2 0 3
UNİSEC-COMYO 007 Marka Yönetimi(Çorlu M.Y.O.-Pazarlama) 2 0 3
UNİSEC-SBMYO 020 Marka Yönetimi(Sosyal Bil. M.Y.O.-İşlt.Yön.) 2 0 3
UNİSEC-SBMYO 020 Marka Yönetimi(Sosyal Bil. M.Y.O.-İşlt.Yön.(İ.Ö.)) 2 0 3
UNİSEC-TBMYO 038 Marka Yönetimi ve Pazarlama(Teknik Bil. M.Y.O.-Giy.Ürt.Tek.) 2 0 3
UNİSEC-TBMYO 030 Mekanizma Tekniği(Teknik Bil. M.Y.O.-Mak.Res.Kons.) 2 0 3
UNİSEC-TBMYO 036 Ölçme Tekniği(Teknik Bil. M.Y.O.-Oto.Tekn.) 2 0 3
UNİSEC-TBMYO 028 Ölçme ve Kontrol(Teknik Bil. M.Y.O.-Makine) 2 0 3
UNİSEC-SKMYO 006 Özel Şaraplar ve Meyve Şarapları Teknolojisi(Şarköy M.Y.O.-Şar.Ür.Tek.) 2 0 3
UNİSEC-MAMYO 002 Plazma Kesim Teknolojisi(Malkara M.Y.O.-Makine) 2 0 3
UNİSEC-MAMYO 002 Plazma Kesim Teknolojisi(Malkara M.Y.O.-Elektrik) 2 0 3
STŞ305 Satış Yönetimi (Saray M.Y.O.-İşl.Yön.) 3 0 4
UNİSEC-TBMYO 016 Scada Sistemleri(Teknik Bil. M.Y.O.-Elkt.Tekn.) 2 0 3
UNİSEC-TBMYO 005 Seralarda Minör Sebze Yetiştiriciliği(Teknik Bil. M.Y.O.-Seracılık) 2 0 3
GRA209 Sosyal Medya Tasarımı(Saray M.Y.O.-Grf.Tas.) 1 1 3
UNİSEC-HMYO 004 Sosyal Medya Yönetimi(Hayrabolu M.Y.O.-Bilg.Yön.) 2 0 3
UNİSEC-SHMYO 001 Temel Afet Bilgisi(Sağlık Hizm. M.Y.O.-İlk ve Acil Yardım) 2 0 3
UNİSEC-SHMYO 005 Temel Sağlık(Sağlık Hizm. M.Y.O.-Tıb.Lab.Tek.) 2 0 3
UNİSEC-TBMYO 040 Terbiye Fabrika Organizasyonu(Teknik Bil. M.Y.O.-Teks.Tekn.) 2 0 3
TCÇ301 Toplumsal Cinsiyet Çalışmaları(Sosyal Bil. M.Y.O.-YerYön.) 2 0 3
UNİSEC-MAMYO 004 Web Programlama(Malkara M.Y.O.-Makine) 2 0 3
UNİSEC-MAMYO 004 Web Programlama(Malkara M.Y.O.-Elektrik) 2 0 3
UNİSEC-TBMYO 004 Web Tasarımın Temelleri(Teknik Bil. M.Y.O.-Bilg.Pro.(İ.Ö.)) 2 0 3
UNİSEC-SBMYO 017 Yat ve Marina İşletmeciliği(Sosyal Bil. M.Y.O.-Den.Lim.İşl.) 2 0 3
UNİSEC-SBMYO 022 Yeşil Yönetim(Sosyal Bil. M.Y.O.-Lojistik (İ.Ö.)) 2 0 3
UNİSEC-SBMYO 022 Yeşil Yönetim(Sosyal Bil. M.Y.O.-Lojistik) 2 0 3
UNİSEC-SBMYO 028 Yöresel Mutfaklar(Sosyal Bil. M.Y.O.-Tur. ve Ot. İşl.(İ.Ö.)) 2 0 3
UNİSEC-SBMYO 028 Yöresel Mutfaklar(Sosyal Bil. M.Y.O.-Tur. ve Ot. İşl.) 2 0 3
Toplam AKTS: 30

2024-2025 Bahar Yarıyılı
Ders Kodu Ders Adı İncele T U AKTS
MYOSTJ01 Staj 0 2 5
Seçmeli 2. Sınıf Bahar Dönemi (25 AKTS)() 25
GTP420 Alkollü ve Alkolsüz İçecekler Teknolojisi 3 0 4
GTP402 Et ve Ürünleri Teknolojisi II 2 1 4
GTP407 Gıda Katkı Maddeleri 2 0 4
GRŞ106 Girişimcilik II 2 0 4
GTP419 Hijyen ve Sanitasyon 2 0 2
MYOİE01 İş Yeri Eğitimi 2 0 10
MYOİU01 İş Yeri Uygulaması 3 0 15
GTP403 Meyve ve Sebze Teknolojisi II 2 1 3
GTP417 Süt Teknolojisi II 3 1 4
GTP418 Tahıl Teknolojisi II 3 1 4
Toplam AKTS: 30
Yıllık Toplam AKTS: 60

Ders & Program Çıktıları Matrisi

ATİ101 Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi I
#
111111111111
111111111111
111111111111
111111111111
111111111111
111111111111
111111111111
111111111111
111111111111
GTP102 Genel Mikrobiyoloji
#
110022203200
120022202000
120012201000
110022202200
120012203000
110022202000
110012202200
GTP104 Gıda Kimyası
#
534554554555
533454554555
534454554555
534454553555
534454553555
534454554555
534454554555
554454554555
534454554555
534554554555
534454554555
GTP103 Gıdalarda Temel İşlemler I
#
555555554555
545555544455
555443455555
555443455555
GTP101 Kimya I
#
521234123445
521234123445
521234123445
MMT103 Mesleki Matematik I
#
402210100101
402210100101
402210100101
402210100101
402210100101
402210100101
402210100101
TDİ101 Türk Dili I
#
211111211133
YDİ101 Yabancı Dil I (İngilizce)
#
111111111111
111111111111
111111111111
111111111111
111111111111
111111111111
BES101 Beden Eğitimi I
#
115111115111
115111115111
115111115111
115111115111
115111115111
115111115111
115111115111
115111115111
000000000000
GTP105 Laboratuvar Tekniği
#
232113412223
233213322123
332113322233
322113322233
000003000000
000003000000
000003000000
000003000000
000003000000
000013312123
230013312113
YBS101 Yaşam Becerileri ve Sosyal Etkinlik
#
443342345555
343342345555
043342345555
043342345555
043342345555
043342345555
043342345555
043342345555
043342345555
043342345555
GTP305 Bitkisel Yağ Teknolojisi
#
313335500100
313335500100
423344533411
423355533511
GTP302 Et ve Ürünleri Teknolojisi I
#
555545555555
555344555545
555545555555
555445555555
555443555545
GTP316 Meyve ve Sebze Teknolojisi I
#
421445400010
421445400010
421445400010
GTP317 Süt Teknolojisi I
#
113343300200
113233300100
202030000303
GTP318 Tahıl Teknolojisi I
#
310224500000
310115500000
100005500000
201225500100
GTP306 Ambalajlama ve Depolama Teknikleri
#
123210322033
013320322033
023210322033
GRŞ105 Girişimcilik I
#
055550000555
055550000555
055550000555
055500000555
055000000555
055500000555
055500000555
055500000555